25 Ağustos 2010 Çarşamba

Evde Vucüt Geliştirmek

Öncelikle herkese selamlar..

  Arkadaşlar bir çoğunuz yoğun iş temposu veya maddi durumlardan dolayı body salonlarına gidemiyorsunuz veya gidiyor ama düzeninde bir sorun çıkarıyorsunuz. Bu sorunsa sizin gelişiminizde sıkıntılar çıkarıyor. Bu yazımda bu sıkıntılardan nasıl kurtulacağımızı anlatacağım.

  Öncelikle sorunu belirlememizde fayda var.Sorunları belirlemek için birkaç soru soralım kendimize.
  
Vücut geliştirmeyi istiyor musun?
  Vücut geliştirmek diyince akla hemen devasa kaslar gelir insanın. Bu piskoloji yüzünden Türk Kası terimi türemiştir halk arasında. Mantının oluşturduğu göbeğe Türk Kası denir. Tamamen tembellikten ve miskinlikten oluşan kaslar askerlikte görülen sıkı eğitimin ceremesidir. Askerde sıkılan Türk gençleri askerde yaptıkları kasları; annelerinin yaptığı yemeğe feda ederler. Ama sağlam vücut sağlam iradeli birinde olur. O yüzden "Vücut geliştirme isteğinin olması lazım". Ayşe kaslı erkeklerden hoşlanıyor diye başlamamalı bu işe.

Sağlıklı besleniyor musun?
 Vücut geliştirme isteği konusundaki takıntıları bir yere bıraktıktan sonra beslenme konusunda dikkatli olmamız gerekir. Çünkü giderek amerikan tarzı yemek yeme alışkanlığına(Fast Food) doğru giderken veya türk mutfağının kalorili yemeklerini tercih ederek istediğimiz bir body'e ulaşmak biraz zor. Bunun yerine besin değeri yüksek kalorisi az ama enerjisel bakımda fazla enerji veren bitkisel , meyvesel ve kırmızı eti tercih edin. İlerki makalelerde bunun detayına gireriz. "Nasılsa akşam salona gidicem." düşüncesiyle haraket edersek harcadığımız çaba tamamen boşa gider. Bunun için kendimize hakim olup beslenmemize dikkat etmemiz gerekmekte.

İş hayatın bodye engel oluyor mu?
 Genelde karşılaşılan sorunlardan biridir iş hayatı. Gelişmekte olan ülkelerde çalışma saatleri düzensizdir. Memur olmayan bir işçinin çalışma saati 12-24 bile olabilir ve ülkemizde body salonları 10da açılıp 24te kapanmaktadır. Ama üzülmeye inanın değmez. Çünkü Body evdede yapılabilir.Vücut geliştirmek için illaki bir spor salonuna çıkmak gerekmez. Şınav, Mekik ve Dumbellarla evde body yapmak mümkündür. Yeterki insanın içinde istek ve azim olsun. Akılda bitirdiğin anda evde body yapabilir, istediğin vücuda sahip olabilirsin.

2 yorum:

  1. Harika bir makale olmuş. İş dolayısıyla body yapamamaktayım. Sizin takipçinizim.

    YanıtlaSil

Yorum Yapınız

asd